Bricege Opinel

Opinel: simplitudine, rafinament, robustete; cateva cuvinte cu care se poate desctie produsele acestui brand frantuzesc. In anul 1890 Joseph Opinel, a proiectat pentru cunostinte un briceag mic, care era simplu, elegant dar totodata functional si ieftin.
In ziua de azi firma Opinel vinde anual peste 1.5 milioane de bricege, pe toate continentele lumii.
Bricegele olinel pot avea lama din hotel carbon, sau hotel inoxidabil Sandvik 12C27. Cele cu lama din hotel carbon au inscriptie neagra pe maner, iar cele inoxidabile au inscriptia Inox pe lama.
Lamele din carbon, au un tais mai rezistent in timp, comparativ cu cele din inox, dar necesita o atentie mai mare la ingrijire. Daca nu este intretinut corespunzator, lama carbon poate rugini.
Cel mai comun la bricegele Opinel este manerul din fac, tras cu un lac incolor. Manerul la modelele de carbon (VRN) au o nuanta mai inchisa. La modelele Opinel outdoor petru maner se foloseste plasticul. La seriile limitate  manerele pot fi din lemn de maslin, fildes, palisandru, etc.
In anul 1955, pentru sporirea sigurantei utilizarii a fost inventat sistemul de blocare a lamei, Opinel Virobloc, un inel la baza manerului, cu ajutorul caruia se poate bloca lama bricegelor in pozitie deschisa sau in pozitie inchisa.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!